Massage

Jag använder främst svensk klassisk massage och behandlar triggerpunkter om du vill ha en mer behandlande massage.

Jag använder alltid ekologiska oljor. Massagen anpassas efter behov, behandlande eller avslappnande. Det går även att kombinera massage med healing eller bindvävsmassage.


Healing massage 

En avslappnade helkroppsmassage där healingen vävs in i massagen. Eteriska oljor används vid önskemål.
Massage och healingenergier används för att lösa upp blockeringar. 


Bindvävsmassage (grund) /massage


I bindvävsmassage används ingen olja. Metoden innebär en töjning av bindväven i huden. Bindvävsmassage är en kraftfull behandling som går djupare än vanlig massage. Genom en speciell dragteknik längs skelett och muskler löses förtätningar i bindväven upp och du kan känna dig rörligare. I bindvävsmassage börjar man alltid med en grundbehandling längs bäcken och rygg. Här får du en grundbehandling i bindvävsmassage. Vid behov fortsätter jag behandlingen med bindvävsmassage på tex rygg/nacke el ben. Beroende på hur lång tid du har bokat kombineras behandlingen med avslappnande massage.

Bindvävsmassage är bra vid b.la

- muskelspänningar

- huvudvärk och migrän

- menstruationsrubbningar

- reumatiska sjukdomar

- cirkulationsproblem

- kroniska inflammationssjukdomar

- stress

- depression

- förstoppning


Bindvävsmassage rekommenderas inte vid

- graviditet

- blödarsjuka

- cancer

- epilepsi

- akut förkylning

- kärlkramp

- på inflammationer och sår

- pågående menstruation


Historik

Binvävsmassagen är framtagen av den tyska sjukgymnasten Elisabeth Dicke. Hon skapade den Klassiska Bindvävsmassagen på 30-talet.

Efter att hon hade drabbats av en allvarlig cirkulationsstörning i ena benet och fick reda på att hon skulle behöva amputera bort det så började hon massera ryggslutet och skinkorna genom drag med fingret och kände efter en tid att cirkulationen förbättrades. Tack vare sin insikt om sambandet mellan förtätad bindväv och organiska störningar slapp hon amputationen.

Den tyske läkaren Dr Hermann Helmrich utvecklade E Dickes upptäckt och hans son Dr Christian Helmrich förde på 1970-talet metoden till Sverige.Gua Sha

Gua Sha är en traditionell kinesisk behandlingsmetod som även kallas för Skrapmassage. Skrapmassagen utförs med en skrapa gjord av oxhorn på hud och muskler längs meridianer eller punkter för att orsaka bristningar i underhudskapillärerna i syfte att avlägsna giftigt avfall och för att rena blodet.

Gua Sha sätter Qi ( din livsenergi), blod och vätskor i rörelse vid hudens yta. Det behandlar på så sätt stagnerad Qi, stagnerat blod och stagnerade vätskor som indirekt påverkar de inre organen. Behandlingen förbättrar cirkulationen, får slaggprodukterna som finns samlade i dina muskelceller att frigöras och lämna kroppen. Detta kan göra att eventuell smärtan avtar. En av orsakerna till att vi får ont anses vara rubbningar i blodflödet till kapillärerna (kroppens allra minsta blodkärl) och en ansamling av slaggprodukter i muskelcellerna.


Efter behandlingen kan det uppstå röda märken där man skrapat, vilket visar att slaggprodukter frigjorts och är på väg att lämna kroppen. Du kan också bli öm på utsatta ställen. Efter behandlingen rekommenderas att dricka mycket vatten för att lättare bli av med slaggprodukterna. Märken som uppstår på det behandlade området försvinner oftast inom några dagar.

Den här skrapmassagen är väldigt kraftfull och kan leda till terapeutiska effekter snabbt.

Skrapmassage kan vara effektivt mot problem som till exempel stelhet, smärta, menstruationssmärtor, astmatiska besvär, tinnitus, huvudvärk, urinvägsproblem, inkontinens, sömnstörningar, förkylning, hosta, väsande andning, sura uppstötningar mm. Undersökningar visar också att Gua sha är bra vid akuta och kroniska sjukdomar i inre organ. Det kan vara bra att ta flera behandlingar efter varandra men eventuella röda märken bör ha försvunnit helt innan en ny behandling utförs.


Access Bars

Access Bars är en skön och avslappnande energibehandling som hjälper dig att släppa tankebruset, känslor och blockeringar.

Det blir lättare för dig att slappna av kroppsligt och mentalt och att släppa på oro och stress. När dina tankar blir lugnare och inte påverkar dig på samma sätt som tidigare ger det dig ett ökat utrymme för livsglädje och frihet att agera istället för att reagera.

Efter sessionen känns det i sämsta fall som du fått en underbar massage och i bästa fall kan hela ditt liv enkelt förändras till det bättre.

Det finns 32 punkter (Bars) på huvudet, under fötterna och i händerna som lagrar alla tankar, känslor, attityder, beslut och uppfattningar vi har eller har haft om något. Det kan handla om glädje, tid, medvetenhet, läkning, lugn, kontroll, pengar, kreativitet, kroppen, sexualitet mm. När dina Bars berörs så hjälper det dig att släppa mönster som hindrar dig att välja vad som verkligen berikar ditt liv. Du får tillgång till mycket mer av dig själv, din kropp och livet. Vad mer blir möjligt då?

Under behandlingen ligger du bekvämt med kläderna på och med hjälp av mina händer berör jag dessa 32 Bars punkter och linjer på huvud, fötter och händer.


Vad kan du få ut av en Bars-behandling?

- energiflödet i kroppen ökar
- tankebruset tystnar oro och stress minskar
- du sover djupare
- förbättrade relationer
- lättare att göra val
- livsglädjen ökar och du möter livet med en större lätthet
- spänningar i kropp och medvetande lättar
- förbättrad kommunikation
- medvetenheten ökar
- du blir mer av dig själv och skapande av ditt eget liv
- självkänslan och kroppskännedomen ökar
- kreativiteten och handling ökar
- rensar det som är i behov av rensning


Telepatisk energihealing

Under healingsessionen sitter jag bredvid och överför healingenergier i rummet. Healingen innehåller även telepatisk information från universum. Energierna hjälper till att lösa upp blockeringar och att öppna upp för nya möjligheter i livet. Längtar du efter att bli mera i samklang med ditt sanna jag så kan detta vara ett steg på vägen.  Energierna jobbar ljussättande för att du lättare ska komma i kontakt med ditt inre ljus som behövs här på jorden. 
Behandlingen inleds med en kort meditation.
Healingen pågår i ca 60 min och vi avslutar med samtal kring upplevelser och saker som kan ha kommit fram under behandlingen.

Inför varje möte förbereder jag mig genom meditation.