Att välja kärlek framför rädsla

Det händer mycket i världen just nu och många är rädda. Det är nu viktigare än någonsin att fokusera på kärlek och på saker vi mår bra av istället för att låta oss hamna i ett fokus på i sorg och rädslor. Nyheterna cirkulerar inte minst på facebook om katastrofer och terrorism och det är lätt att känna smärta över alla de människor som har det svårt just nu. MEN vi har ett val. Vi kan välja att inte titta på nyheterna. Vi kan välja att fokusera våra liv på att sprida glädje och kärlek till världen. När vi väljer att titta på nyheter eller tv-program med våld och hat så påverkar det oss. Vissa av oss är mer känsliga än andra men det vi ser och ägnar vår uppmärksamhet åt det är det som återspeglar vår vardag. 

Kanske har du hört talas om attraktionslagen. Allting som vi säger, gör och tänker påverkar våra liv. Vi attraherar hela tiden människor, situationer och händelser utefter våra tankar. Du har säkert känt perioder av flöde i livet då allting verkar sammarbeta och kanske också perioder då ingenting går som du önskar. Börjar man titta på sig själv och sitt liv så kan man också se samband med vad man sänder ut och vad man får tillbaks. Det är väldigt intressant att titta på vilka ord och tankar man använder sig av i livet. Jag hade t.ex en period då jag kom på mig själv med att säga ordet "hopplöst". Detta fick mig att fundera på vad i livet jag tyckte var hopplöst. 

Själv ser jag aldrig på nyheterna och inte heller filmer/tv-program med våld. Jag har märkt att detta påverkar mig väldigt mycket och för att kunna sprida ljuset och kärleken till världen fungerar det inte för mig att titta på det, och NEJ det är inte egoistiskt att låta bli att se på/känna medlidande med de människor som har det svårt. Att välja att se det som är positivt i livet är någonting som leder till mer harmoni i världen. Jag väljer att fokusera på det jag vill ha i livet och detta kan även hjälpa andra människor. Självklart kan vi hjälpa dem som behöver våran hjälp men då är fokuset på lösningen i stället för hopplösheten. Vi kan välja att se andra människors potential och se hur vi på bästa sätt kan få dem att må bättre/utvecklas.


Börja med dig själv

Visst är det många gånger lättare att hjälpa/visa omtanke om andra än sig själv?! MEN att börja med att ta hand om sig själv är faktiskt det bästa vi kan göra för att skapa en bättre värld. När du mår bra kan du också sprida det bästa till andra. Så först av allt kanske det är dags att fundera över vad just DU mår bra av. Vad älskar du att göra? Vilka saker i livet ger dig glädje? Vi kan också ta reda på vad i livet eller i oss själva som hindrar oss från att göra/eller vara det vi allra helst önskar. De flesta av oss har saker med oss från barndom, släktens karma eller tidigare liv som påverkar oss idag. Vi har alla möjlighet att bli fria från detta. Det finns flera metoder som kan vara till hjälp om man önskar utveckla sig själv och bli fri från gamla känslomässiga blockeringar. Hypnos, Resan terapi (läs gärna boken Resan av Brandon Bay), healing, frigörande dans/måleri/andning, EFT och en mängd andra terapier kan hjälpa till att komma närmre sig själv och därmed kunna leva livet fullt ut. Vad som är bäst för just dig vet bara du. 

Att börja meditera är även det en viktig bit i att finna vem man egentligen är. Jag kan varmt rekommendera Camillas meditations cd-skivor (där ingår även ljudfil att ladda hem) som jag är återförsäljare för.